Warning: Use of undefined constant THEME_URL - assumed 'THEME_URL' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/e/9/b/lindhagen.no/httpd.www/wp-content/themes/sondre/single.php on line 10 Raylee Kristiansen – Sondre Lindhagen
Sondre
Lindhagen

Raylee Kristiansen

Raylee Kristiansen

17 år gamle Charlotte Kristiansen fra Tromøya i Arendal har til tross for sin unge alder underholdt med sitt musikalske talent i mange år. Mange kjenner henne under det tidligere artistnavnet Lotta. Den tiden er forbi, og vesle Lotta er blitt voksen. Hun entrer nå scenen som Raylee, med både Vinterlydturné og Stjernekamp-deltakelse i bagasjen. I år deltar hun i Melodi Grand Prix foran et fullspekket Oslo spektrum.


Som (enda yngre) ungjente var hun mye aktiv i forskjellige sportsgrener, og satt sjeldent stille.

Jeg spilte fotball i noen år. Det var faktisk et alternativ, hvis jeg ikke skulle satse på musikken, var det fotball jeg skulle satse på. Utenom det har jeg drevet med turn, dansing og basket, men jeg har alltid falt tilbake på musikken.

I en alder av fem år fortalte hun foreldrene sine hva hun skulle bli. Hun skulle stå på scenen og synge for full hals. Hun har aldri tatt en eneste sangtime, men var lenge aktiv i kor.

Ingen i familien min er musikalske av seg, så gudene vet hvor det kommer fra i mitt tilfelle. Søsteren min er for øvrig også blitt revet med, så hun både synger og spiller flere instrumenter.

 

Barnestjerna ble voksen

Mange vil kjenne henne igjen som barnestjernen Lotta. Det hele startet med førsteplassen i en sangkonkurranse i Kristiansand. Hun vant hundre tusen kroner til å spille inn en plate, som hun sendte videre til flere plateselskap, og ble godt mottatt. Etter en stund hos Sony Music byttet hun selskap til MTG Music, og med det byttet hun også artistnavn til Raylee. Det var på tide å gå inn i en mer voksen fase. Og hun mener virkelig alvor, for hun er faktisk også i ferd med å bytte navn på papiret.

Da jeg var liten klarte jeg ikke si Charlotte, så jeg sa Lotta av en eller annen grunn. Hvis noen ropte Charlotte etter meg, gadd jeg ikke svare engang. Jeg het Lotta.

Jeg trengte først og fremst et nytt navn som egnet seg bedre internasjonalt. Da trengte jeg også et navn med betydning, og Raylee betyr faktisk prinsesse på amerikansk. Det er helt sant, søk det opp!

Hun jobber nå med et team rundt seg som støtter henne med både karrierebeslutninger og sangtekster.

Jeg skriver noe av tekstene selv, men jeg får mye hjelp også. De to første platene mine skrev jeg selv, men nå får jeg hjelp av produsenter fra flere kanter. Og jeg tenker at det å få hjelp, det er helt greit.

Kjærlighet er jo det temaet som går igjen. Selvfølgelig. Kanskje det har noe å gjøre med alderen min. Det skjer så mye innenfor det temaet, så det finnes jo all verdens å skrive om. Alle kan kjenne seg igjen i kjærlighetens situasjoner, på godt og vondt.

 

Dansende sangfugl

Hennes første ordentlige opptreden som Raylee var under fjorårets Vinterlydturné i regi av P4 og Kreftforeningen.

Det å glede andre med musikken, det var helt fantastisk. De kreftrammede barna ble så glad da vi kom og møtte de, og var helt i himmelen da vi spilte for de. Det var godt å se, og det gjorde sterke inntrykk.

Raylee er ei talentfull jente man ikke kan sette under én bås. Det passende begrepet må være entertainer, for hun er slettes ikke bare et vakkert syn for øyet eller en fantastisk stemme, men også en svært dyktig og livlig danser. Det kom godt frem da hun deltok i fjorårets sesong av NRKs underholdningsstorsatsing Stjernekamp, hvor hun endte opp på en imponerende fjerdeplass. Hun ble fort en av folkets favoritter.

Dans og musikk er så å si på lik linje. Jeg har alltid drevet like mye med begge deler. Det er noe jeg vil vise frem som artist, kombinasjonen av sang og dans.

 

– Vennene mine er ute på fest, jeg er hjemme med musikken

Midt oppi all fart og spenning må man være oppmerksom på at hun fortsatt er tenåring. Som de fleste andre jevnaldrende er hun opptatt av å både fullføre skolen og være med venner, men hun legger ikke skjul på at det har vært, og fortsatt er, en utfordring.

Jeg går vanlig studiespesialiserende på videregående nå. Jeg tror det er lurt, å sørge for litt avstand fra musikken i hverdagen.

Jeg brenner for musikken, og det er det jeg liker å bruke mye tid på. Men likevel har jeg mistet mye kvalitetstid med familie og venner. Vennene mine er ute på kveldene og fester, mens jeg holder meg hjemme og øver til konserter og slikt. Jeg skal ikke klage, for jeg har jo valgt det selv. Jeg har nok blitt litt tidlig voksen og selvstendig.

I år markerer hun en viktig milepæl i sin karriere. Hun deltar i årets Melodi Grand Prix med låta “Louder”, og skal med det opptre på Oslo spektrum, og konkurrere om å bli Norges bidrag til den internasjonale konkurransen.

 

Melodi Grand Prix neste utfordring

Stadig flere får øynene opp for Raylee, som har ført til en solid mengde tilhengere. Det merkes spesielt godt på sosiale medier.

Det kan bli litt mye av og til. Noen forventer at jeg skal svare alle spørsmål og kommentarer, det klarer jeg ikke alltid, men jeg prøver så godt jeg kan. Det er veldig hyggelig at så mange vil følge med på hva jeg gjør og interesserer seg for det.

Fremtiden ser lys ut for Raylee, og hun er fast bestemt på hvor ferden går videre, med et klart mål i sikte.

Først og fremst er jeg spent på hvordan det vil gå i Melodi Grand Prix. I tiden fremover vil jeg og teamet mitt jobbe mye for å nå ut til utlandet, og det er jeg fullt forberedt på å jobbe hardt for!

Publisert: 13.03.15

Kommentarer