Warning: Use of undefined constant THEME_URL - assumed 'THEME_URL' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/e/9/b/lindhagen.no/httpd.www/wp-content/themes/sondre/single.php on line 10 The Main Level – Sondre Lindhagen
Sondre
Lindhagen

The Main Level

The Main Level

De unge bergenserne Alexander Instøy, Sander Helmers-Olsen og Laurent Kelmendi utgjør bandet The Main Level. Trioen har nylig vært på musikkvideoinnspilling i Los Angeles. Før de vender tilbake til hjembyen, unner de seg en liten hvilepause i Oslo, og setter av litt tid til en nysgjerrig journalist. For hvem er egentlig disse guttene som har tatt musikkbransjen med storm? En gjeng ivrige, beundrende tenåringsjenter dukker opp allerede før intervjuet starter. Nysgjerrigheten forsterkes.
Gutta i The Main Level har et mangeårig vennskap som i all hovedsak startet med musikken. Sander og Laurent ble introdusert for Alexander da de tilfeldigvis befant seg i de samme studiolokalene.

Mange av dagens artister har satt seg selv på kartet ved å satse stort på sosiale medier for å spre musikken sin. Slik startet også deres musikalske reise.

Vi startet først med å lage coverversjoner av andre artisters låter, filmet det, og la det ut på YouTube. Det var en måte å vise oss frem på, for å nå ut til et bredt publikum, sier Alexander.

Sander legger til at de første positive tilbakemeldingene kom fra utlandet. Brasil og Portugal fikk øynene opp for tenåringssjarmørene før de slo an i Norge.

Alexander kommer fra en musikalsk familie. Sanders oldemor var klassisk sanger. Laurent har en onkel som synger. Kanskje lå det i kortene at guttene selv ble drevet til den musikalske verdenen.

Begenserne har ikke bare sangdyktige stemmer, men behersker også instrumenter. Ser man bort i fra at de, i likhet med de fleste andre av dagens tenåringer, ble nærmest tvangslært blokkfløyte på barneskolen, spiller både Sander og Alexander gitar, mens Laurent fortsatt er i opplæringsfasen.

Bandnavn kan ofte ha de dypeste meningene og gjemme seg bak skjulte metaforer. The Main Level har derimot en svært simpel forklaring.

Det er en liten knapp på miksebordet til produsenten vår som heter ”main level”. Den knappen regulerer lydvolumet i studio. No main level, no sound. Vi vurderte veldig mange navn, men da vi hørte ”main level” bare klikket det, og vi gikk for det med en gang, sier Laurent.

Boyband har en tendens til å, mer eller mindre ufrivillig, nå ut til mange ungjenters hjerter. Det er likevel ikke guttenes hovedhensikt.

Vi lager først og fremst musikk for alle som liker musikken vår, og ønsker å nå ut til flest mulig, sier Sander.

Men det har blitt en del jenter blant fansen, legger Laurent til med et lurt smil.

En liten godbit til de håpefulle jentene som måtte lure; nei, ingen av dem har kjærester.

Ungtalentene har nettopp sluppet EP. Musikken deres blir allerede spilt på radio, har flere hundre tusen avspillinger på strømmetjenester og gikk rett til topps på iTunes. I år opptrer de også på P4s Vinterlyd, en innsamlingskonsertturné for Kreftforeningen. Norge har et bredt spekter av artister i de fleste sjangre, men boyband ser vi lite av. The Main Level fyller tomrommet, og ønskes velkommen!


Publisert: 04.03.15

Kommentarer