Warning: Use of undefined constant THEME_URL - assumed 'THEME_URL' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/e/9/b/lindhagen.no/httpd.www/wp-content/themes/sondre/single.php on line 10 Jonathan Castro nominert til Årets Ladejarl 2016 – Sondre Lindhagen
Sondre
Lindhagen

Jonathan Castro nominert til Årets Ladejarl 2016

Jonathan Castro nominert til Årets Ladejarl 2016

For et par år siden ble jeg oppmerksom på en hardtarbeidende kar fra Groruddalen i Oslo. Han heter Jonathan, og han vier store deler av livet sitt på å veilede ungdommer, de aller fleste med minoritetsbakgrunn, til å finne glede i musikkproduksjon gjennom etterskoletilbudet sitt, Hip Hop 101 med Boss Castro. Dette tilbudet, som startet smått på Rommen Scene, har nå utvidet seg til avdelinger på Romsås, Ammerud, Trosterud, Torshov, Sinsen, Grønland, Stovner, og det nyeste tilskuddet på Lørenskog i Akershus. I tillegg er han prosjektkoordinator ved Antirasistisk Senter. Det er ingen tvil om at Jonathan har vært en avgjørende støttespiller for ungdommer som ellers ville hatt lett for å velge feil retning.

Jeg føler meg veldig privilegert som fikk lov til å besøke ham på jobb, ha et par timers samtale med ham, og fortelle historien hans i et portrettintervju her på siden min. Intervjuet er ett av de mest leste helt siden oppstarten, og det kan leses her.

Jonathan Castro er nå nominert av Reitangruppen til den prestisjetunge prisen Årets Ladejarl 2016, hvor han kan vinne både heder, ære, en beskjeden sum på 2 millioner kroner og skulpturen «Colonialmajoren» av Per Sverre Dahl.

“– Prisen gis til en person som i særlig grad har utmerket seg og bidratt til samfunnsbygging gjennom verdibasert arbeid og ledelse som alternativ til regelstyring. Mottakeren av prisen har motvirket likegyldighet og utvist mot, samt vist evne til å unne og beundre andre mennesker. Vedkommende har blitt en rollemodell og en inspirasjon til engasjement og personlig ansvar. Prisen er en æresbevisning og en belønning for å ha fulgt sine drømmer og oppnådd resultater”, heter det i juryens begrunnelse.

Kåringen blir offentliggjort av Odd Reitan på Lade gård i Trondheim søndag 11. september.

Jeg, og veldig, veldig mange fler, heier på Jonathan!

Kommentarer