Warning: Use of undefined constant THEME_URL - assumed 'THEME_URL' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/e/9/b/lindhagen.no/httpd.www/wp-content/themes/sondre/single.php on line 10 Awesomnia – Sondre Lindhagen
Sondre
Lindhagen

Awesomnia

Awesomnia

En rekke tilfeldigheter førte en gjeng med talentfulle musikere sammen til det vi i dag kjenner som Awesomnia. 

Den energiske Maria Karlsen, for mange kjent som Lotus, fronter bandet. Hun er en talentfull frøken som har utmerket seg både som profesjonell danser, sanger og rapper. De siste månedene har hun opplevd mange forandringer som kommende førstegangsmor samtidig som hun har opptrådt og spilt inn musikkvideo med Awesomnia. Kanskje ikke så rart at hun blir kalt for ”alfakvinne”. Dette er bare en del av fundamentet i Awesomnia – hardtarbeidende folk fra et bredt musikalsk- og kunstnerisk spekter. Resten av bandets medlemmer har du mest sannsynlig sett på scenen med Admiral P, Madcon og Samsaya for å nevne noen.

Bandet er dessuten en real klæsj av nasjoner. I tillegg til norskfødte, men nigerianskættede, Maria, finner vi australske Nick ”Snatch” Hatch på trommer, islenderne Bjartur ”Beatur” Gudjonsson og Inga Thyri på ytterligere vokaler, samt norske Frida ”Freedom” Woldstad Furmyr på gitar og Kristian ”K-Dub” Wentzel på keys.

Det er en smule utfordrende å skulle sette musikken deres under én genre. Alle medlemmene har forskjellig smak av musikk og kombinerer det til en egen type urbansk materiale. Det interne samholdet i bandet er utstrålende friskt.

Keysspiller Kristian synes det er en behagelig musikalsk frihet i bandet.

– Alle kan komme idéene sine, det er ingen grenser hos oss. Alt er lov. Og hvis du selv synes det er kult, så er det mest sannsynlig kult. Det er i grunn ganske kult, forteller Kristian fornøyd.

Det fengende bandnavnet har en enkel forklaring.

– Først og fremst fordi vi er awesome. Og vi har mange søvnløse netter bak oss som resultat av intens jobbing med musikken, som kan minne litt om insomnia. Derfor dukket begrepet Awesomnia opp! Du kan bli smittet av det, det er en slags epidemi, sier beatboxervokalist Beatur.

Awesomnia slapp nettopp sin debutsingel ”I Don’t Give A Shit”, sammen med en rykende fersk musikkvideo. Beatur forteller videre at de er spente på hvordan videoen blir tatt imot, og de er allerede i gang med innspilling av neste singel. Til sommeren kan vi glede oss til å se bandet på mange av landets scener fremover. Og bandet mener alvor. På ekte.

– Jeg liker ikke artister som høres skikkelig bra ut på velinnspilte plater, men som er helt forferdelige live. Et ordentlig band skal takle begge deler, med mye øving og dedikasjon. Jeg mener vi får til nettopp det. Og i bandet vårt blir ingen satt høyere enn andre, selv om jeg er frontfigur og hovedvokalist, utgjør hver og en av oss like mye som en helhet i bandet, forteller Maria.

Til slutt har Awesomnia en soleklar hensikt:

– Take it to the people, it’s contagious!

 

Publisert: 07.02.15

Kommentarer