Warning: Use of undefined constant THEME_URL - assumed 'THEME_URL' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/e/9/b/lindhagen.no/httpd.www/wp-content/themes/sondre/single.php on line 10 Fairgate – Sondre Lindhagen
Sondre
Lindhagen

Fairgate

Fairgate

Grenlandsbandet Fairgate har en beskjeden drøm om å inspirere mennesker over hele verden til å finne sitt godhjertede potensiale gjennom musikken.

Bandets to grunnleggere, Jostein Fahre og Bao Nguyen, møttes tilfeldig på kirkebenken. Guttene fant fort ut at de hadde en felles lidenskap for musikk. Også når det gjaldt tanker om alt det å være musiker innebærer, om ikke litt til. De begynte smått som en duo, hvor Jostein fungerte som hovedvokalist og Bao som gitarist og backingvokalist, og etter et drøyt år med konserter på både små og store scener vokste medlemstallet med ytterligere tre stykk. Trommisen Thomas Hogstad, gitaristen Lars Gulliksen og bassisten Kevvan Rad kom inn i bildet, og Fairgate var dermed dannet.

Gutta har alle erfaring fra profilerte band i Grenlandsområdet, og bringer med seg hvert sitt til et nyskapende lydbilde. Bao beskriver sjangeren som en blanding av kommersiell og nytenkende popmusikk. Han utelukker ikke at låtene kan låne elementer fra alt mellom hardrock og elektronika.

– ­Drømmen vår er å kunne nå ut til publikum over hele verden med et budskap om å være gode mennesker. Som artist har man et viktig ansvar. Jeg kan ikke leve det overfladiske rockelivet, jeg vil hjelpe andre med å bruke tiden sin til noe positivt, sier Jostein, som skriver mye av tekstene.

– Vi skriver om det å være menneske, om følelser og drømmer som kanskje ikke alle vil prate om. Samtidig skal tekstene gi motivasjon til å finne en utvei i mørket. Vi skriver om store temaer som omhandler det å forandre verden til det bedre. Sammen er vi sterke, og i dagens verdens samfunn er det mange ting som står helt på hodet, utdyper Bao.

Deres første singel, ”Milestone”, som ble sluppet i fjor, fikk såpass god respons at de ble motivert til å satse enda høyere på musikken. De siste månedene har Fairgate tilbragt intense dager med produksjon i studio. Den nyeste låta, ”Lose My Identity”, er allerede en favoritt hos lokale radiostasjoner og har fått en rykende fersk musikkvideo – som for øvrig er deres bidrag i The Stream, en konkurranse arrangert av TV 2. Videoen ble spilt inn under en konsert på selveste Rockefeller i Oslo i februar.

Fairgate gir i år ut sin første EP, som vi kan glede oss til å høre på Spotify i løpet av vårparten. I mellomtiden kan man nyte fjorårets singel under.

Sjekk ut Fairgates knalltøffe bidrag i The Stream her.

 

Kommentarer