Warning: Use of undefined constant THEME_URL - assumed 'THEME_URL' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/e/9/b/lindhagen.no/httpd.www/wp-content/themes/sondre/single.php on line 10 Kenneth Aadnesen – Sondre Lindhagen
Sondre
Lindhagen

Kenneth Aadnesen

Kenneth Aadnesen

Under artistnavnet Seven står Kenneth Aadnesen på scener rundt omkring i landet og fremfører sin feststemte musikk kombinert av pop, rap og hip hop. Han motbeviser kontinuerlig alle som sa han ikke ville oppnå artistdrømmen.

Kenneth er født og oppvokst i Vennesla utenfor Kristiansand. Som de fleste rappere har han en stor forkjærlighet overfor hjemstedet sitt.

– Vennesla betyr mye for meg. Det er et lite sted. Alle kjenner hverandre, og det er fint. Det kan også være litt ubehagelig at alle får vite alt om deg hele tiden. Men jeg kunne ikke tenkt meg å bo et annet sted.

Om barndommen finner han ingen ting å sette fingeren på, og forteller om gode, støttende foreldre og storesøster. Likevel hadde han en indre uro som kom frem når han var adskilt fra familien.

– Jeg var veldig redd da jeg var liten. Redd for alt mulig. Så var jeg vel også en skikkelig mammadalt. Det tok lang tid før jeg turte å gå i bursdager eller dra på overnattingsbesøk i barndommen. Det var noe med tryggheten, som jeg ikke klarte å finne utenfor hjemmet.

 

Ville motbevise «haterne»

Han vokste opp til å bli en aktiv gutt, og tok gjerne utfordringer på strak arm. Sånn startet interessen for musikk.

– Det høres kanskje litt teit ut, men da det ble slutt mellom meg og ei jente, så følte jeg at jeg måtte hevde meg på en eller annen måte. Jeg hadde ingen spesielle interesser jeg brant for, men så plutselig tenkte jeg på å lage en låt.

– Da skoleballet skulle holdes fant vi ingen artister til den store kvelden, så jeg steppet inn. Jeg hadde aldri gjort noe sånt før, og det ble jo en dårlig låt. Men det fikk meg i gang. Folk sa at jeg aldri ville klare det, men det ga meg egentlig bare et kick til å ville motbevise dem.

Kenneth opplevde mye motgang fra andre. Noen rakket ned på han, og sa han burde legge artistdrømmen på hylla. Han svarte vågalt at om fire år skulle han ha platekontrakt. Fire år senere signerte han riktig nok kontrakt med BISI Music.

– Mye av motivasjonen ligger i å motbevise de som mener man ikke får det til. Det er det samme om man vil bli politi, lege, brannmann, advokat eller artist. Selv om man kommer fra et lite sted, kan man bli absolutt hva som helst.

 

Mistet kreftsyk bestevenn

Motivasjon og inspirasjon henter han fra mye forskjellig. Han prøver å se forskjellige sider av alt han opplever. Det gjelder også tider hvor det har sett så mørkest ut.

– Jeg har hatt noen veldig, veldig tøffe siste to-tre år. Jeg mista bestevennen min av kreft, han hadde jeg kjent hele livet siden vi var barn. Han var alltid med meg og støttet meg gjennom alt. Deretter ble det slutt mellom meg og forloveden. Min verden som jeg kjente den falt fra hverandre. Etter jeg mistet bestevennen min, hadde jeg et stort tomrom i meg. Det ble fylt da jeg hadde det jeg trodde var mitt livs kjærlighet ved min side. Men da hun forsvant, ble tomrommet enda større. Det har inspirert meg til å ta tak i stafettpinnen og løpe.

 

Hardt arbeid gir resultater

Kenneth tok fatt i den negative energien og gjorde det om til pågangsmot. Han fant styrke i arbeidet med musikk. Selv om det tok sin tid. Nå er han på rett spor.

– Jeg tjener selvfølgelig gode penger på å reise rundt og gjøre konserter, men det jeg verdsetter høyest er å kjenne på følelsen av at både mitt musikalske og personlige arbeid gir resultater. Alt som har skjedd i livet har ført til at jeg nå kan stå på en scene og formidle mine budskap. Når jeg står på scenen liker jeg også å tro at jeg gjør bestevennen min stolt i himmelen. At jeg har gjort noe riktig. Kjærligheten jeg får fra publikum gjør meg også utrolig godt.

Sørlendingen viser til at han har en personlige tro.

– Jeg er kristen. Jeg tror på Gud, men jeg vil ikke si at jeg lever konkret etter bokas bud. Det å være kristen handler for meg om å være et godt medmenneske. Jeg tror ikke at man kommer til himmelen ved å lese Bibelen hver kveld, men heller om man har sett mennesker rundt seg og levd livet så godt man kan.

 

Psykiske utfordringer

Til tross for mange oppturer har Kenneth slitt med psyken det siste året. Det har han blant annet gått til psykolog for over en periode.

– Jeg prøver hver dag å bli en bedre person, og få tanker og følelser under kontroll. Angst og depresjon kan drepe deg, men det handler om å overvinne dette. Jeg er glad for å kunne si at jeg er over det verste, men det er fortsatt vanskelig å sove om natta og være meg selv hundre prosent.

 

Veien videre

– Fremover nå jobber jeg mye med en ny singel. Den tror jeg kommer til å virkelig slå an. Etter det har jeg planer om et album. Det blir ikke kun fengende pop-rap, men også ganske drøye utleveringer av meg selv hvor jeg forteller litt om hva jeg har stått i.

Kenneth har tidligere utgitt to uoffisielle album. Hans kommende album, som skal være klart neste år, blir det første offisielle. Men også kanskje hans siste. Han forklarer at han stadig er i tenkeboksen.

– Alle de fine kommentarene jeg får er med på å gjøre avgjørelsen vanskelig. Jeg setter umåtelig pris på de som støtter meg og musikken min. Det gjør at jeg kan være fornøyd med meg selv, og bidrar til at angsten blir forbedret.

 

Kommentarer