Warning: Use of undefined constant THEME_URL - assumed 'THEME_URL' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/e/9/b/lindhagen.no/httpd.www/wp-content/themes/sondre/single.php on line 10 Truls Heggero – Sondre Lindhagen
Sondre
Lindhagen

Truls Heggero

Truls Heggero

I hovedstaden møter jeg en av landets mest talentfulle musikere. Han er tidligere frontmann av Lukestar, han er årets mest omtalte nykommer og hele Norges helseguru. Truls er en stor mann med et enda større hjerte.

Truls er født en frisk vårdag i 1981 på Aker sykehus i Oslo. Han vokste opp på Kjelsås sammen med lillebror og foreldre som fortsatt er gift den dag i dag. Livet hans fikk en røff start da det ble oppdaget en svulst på netthinnen. Han var kun seks uker gammel.

Legene konkluderte heldigvis med at det var mulig å fjerne svulsten, så det gjorde de. For min del tenker jeg litt åndelig på det. At jeg fikk fratatt synet på det ene øyet, men at jeg fikk igjen noe andre steder. Jeg liker å tro at noe av musikktalentet mitt kommer ifra det, at jeg fikk det i gave. Men det er noe som jeg ikke prater så mye om, mitt indre liv, jeg er ganske privat av meg.

 

Fant seg ikke i forskjellsbehandling

Som barn var han en aktiv gutt som likte å tilbringe tiden sin med både vennegjengen og familien.

Jeg spilte fotball og var interessert i musikk, selv om jeg verken spilte noen instrumenter eller sang da jeg var barn. Jeg har veldig kule foreldre som har støtta meg og mine prosjekter og alt jeg har gjort. Faren min tok meg mye med ut i skog og mark, vi fisket mye og var skikkelig friluftsmennesker. Så jeg må si at jeg har hatt en god barndom, absolutt.

Etterhvert som han ble eldre kom ungdomsskolen. Som tenåring var han engasjert i mye forskjellig. Han var en gutt som ikke fant seg i forskjellsbehandling og var ikke redd for å sette ned foten og si sin mening.

Det var vel på ungdomsskolen jeg begynte med musikk. Jeg var en slags rockete punker. Jeg var politisk aktiv innenfor SOS Rasisme og skatet en del. Mye på en gang.

Jeg har ikke hatt det noe tungt, utenom kampene med meg sjøl. Jeg er en veldig følelsesladet person med mange indre konflikter. Jeg var rampete og klarte ikke oppføre meg. Jeg likte ikke ta imot ordre og sa for mye ifra, antar jeg.

Men jeg hadde mye rettferdighetssans og tok vare på de som ble mobba. Jeg syntes at lærerne ofte var kjipe mot elever. Jeg har opplevd mye dritt med lærere. En gang ble jeg faktisk slått av en lærer på Kjelsås. Vi hadde lærere som ikke var innafor boka.

Senere gikk Truls tre år på Westerdals School of Communication i Oslo og tok en bachelorgrad som Art Director.

 

Inspirert av gamle slagere

Musikkspiren i han vokste gradvis med årene. Den musikalske reisen har inneholdt mye forskjellig allerede fra tidlig alder. Han har latt alle musikksjangere influere og påvirke han til å kombinere det meste til det han spiller i dag.

Mitt første møte med musikk var på slutten av vinyltiden. Jeg husker godt en singel jeg fikk av faren min, det var Freddie Mercury som covera en Elvis-låt. Min første CD var fra Bobby Brown. Men jeg var også interessert musikk fra Marky Mark og MC Hammer og slikt. Jeg hadde noen kusiner som lærte meg opp. De var «G’s» fra Groruddalen. På ungdomsskolen gikk det mer i Nirvana og Guns n’ Roses. Så jeg er egentlig ganske todelt.

 

Lukewarm og Spellemannspris

I 1995 dannet Truls bandet Lukewarm sammen med noen kompiser han ble kjent med allerede fra tiden på barneskolen. Etter noen år endret de bandnavnet til Lukestar, som de fleste kjenner til. Bandet nådde stor suksess i løpet av den lange aktive perioden som tok slutt ifjor. De gav ut flere kritikerroste albumer, hvorav et av de ble belønnet med Spellemannsprisen 2008.

Vi spilte indierock. Vi gjorde noe som var helt eget. Referanseløs musikk som ikke lignet på så mye annet. Gitarbasert popmusikk liker jeg å kalle det.

Vi følte at vi hadde nådd toppen. De andre i bandet begynte å få familier og den enorme jobben vi tidligere hadde gjort var da på halv fart. Vi hadde ikke den samme gnisten lenger. Vi kom til et suksessnivå hvor vi ikke hadde lyst til å ta det noe videre.

 

Hele Norges helseguru

Helt siden Lukestar ble oppløst har Truls satset stort som soloartist. Han ser ikke på oppløsningen som noe negativt, heller tvert imot, da han nå fikk muligheten til å konsentrere seg på egne prosjekter og gå veien han alltid har hatt lyst til å gå. Han har siden februar i år tatt hele Norge med storm. Han har allerede stått bak flere radiohiter, som «Out of Yourself» og «The Next», og gitt ut sitt første soloalbum «TRVLS». Ifjor gjestet han forøvrig den svært elskede låten «Helseguru» med Karpe Diem. I tillegg til sine egne konserter har han også dukket opp på samtlige store festivaler både innen -og utenlands.

Det har gått veldig fort oppover. Jeg fikk en melding fra kompisen min Arif, eller Phil T. Rich som han kalte seg før, om at «nå hører vi på låta di på vorspiel, de gjør de i leiligheten både under og over også». Den traff, for å si det sånn. Jeg har hatt et kult år så langt, fått mange nye kompiser og samarbeidspartnere. Nesten så mye at jeg ikke klarer å reflektere over det enda, forteller han.

Så jeg kjenner det skal bli deilig med juleferie.

 

– Ser på meg selv som sjangerløs

Nå som han og musikken sin er blitt et hett samtaletema som ofte blir omtalt i media er det mange musikkanmeldere som påpeker og kommenterer sjangervalget hans. Selv om det virker som noen av de allerede har forhåndsbestemt seg for hva slags musikk han lager.

Jeg er opptatt av å lage gode låter og melodier, så jeg ser på meg selv som sjangerløs. Jeg bryr meg ikke så mye om å ha en konkret sjanger, men jeg har skjønt at det tydeligvis er viktig å bry seg om. En del av de siste anmeldelsene påpeker at jeg ikke lager RnB, men det har jeg aldri sagt at jeg skal lage heller.

Truls skriver alle sangtekstene sine selv og legger ikke skjul på at han lar sin følsomme side komme til råde når han noterer ned nye linjer.

Jeg skriver gjerne om livet mitt og hvordan jeg ser verden. Også mye om jenter. Forhold jeg har hatt og som jeg ønsker meg. Tristhet for ei jente som forsvant, tristhet for jenter jeg ikke kan få eller ikke har tid til. Det går mye på kjærlighet. Jeg har gjennomgått en utvikling fra hvordan jeg skrev tidligere. Før skrev jeg mye mer metaforisk, mens nå skriver jeg mer om ting sånn som det er. Svart på hvitt. Det er en nakenhet og en ærlighet jeg har gått gjennom. Tekst har blitt viktigere for meg.

 

Satser internajonalt

Utenom musikken er han opptatt av natur og unner seg gjerne turer som innebærer fisking og fugletitting. Han har sin far å takke for sin interesse for friluftsliv. Hytta på Hvaler blir ofte brukt i den anledning.

Fremtiden ser lys ut for den talentfulle musikeren. Han har mange jern i ilden som han forteller om med stor stolthet i smilet sitt. Og det har han all grunn til. Han ser heller ikke bort ifra at også han, i likhet med sine tidligere bandkollegaer, stifter sin egen familie om ikke så lenge.

Jeg kommer til å jobbe mye mer internasjonalt fremover. Den nye skiva mi er en presentasjon av mitt nye prosjekt. Jeg vet ikke helt hva jeg vil, jeg vil bare gjøre min ting og se hvor det går. Jeg har gjort kontrakt med Universal i Tyskland og Frankrike nå, så det er jo en start. Jeg jobber også med mange produsenter i USA, jeg er der ofte og skriver låter med de.

Jeg har vært ganske nær å stifte egen familie en del ganger. Jeg har tenkt mye på det, men det har ikke blitt sånn enda. Det kommer til å skje de nærmeste årene. Jeg har hatt altfor mange kjærester opp igjennom årene, så jeg har blitt litt skadet av det. Jeg har ei jente nå som jeg henger mye med. Så får vi se hva det blir til.

Se opp for Truls. Han smyger seg inn på radioen i bilen din på vei til jobb. Drar du på ferie til utlandet er det fare for at han dukker opp der også. Mest sannsynlig blir du bitt av basillen og kommer til å ta deg selv i å nynne på låtene hans mens du pusser tennene.

Publisert: 16.12.13

Kommentarer