Warning: Use of undefined constant THEME_URL - assumed 'THEME_URL' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/e/9/b/lindhagen.no/httpd.www/wp-content/themes/sondre/single.php on line 10 Staysman & Lazz: Romjulsparty på Herøyahuset – Sondre Lindhagen
Sondre
Lindhagen

Staysman & Lazz: Romjulsparty på Herøyahuset

Staysman & Lazz: Romjulsparty på Herøyahuset

Hvor var du da årets råeste romjulsfest fant sted i Porsgrunn?

Grenland har de siste par åra blitt et sentralt sted for elleville fester med nådagens heteste artister. Bak mange av festene finner vi samme arrangør. Even Bø Ruud har i en alder av kun 20 år allerede arrangert konserter med blant annet Mohombi, Triana Iglesias, CLMD, Sirkus Eliassen og DJ-gigantene Broiler. Vi befinner oss i en tid hvor utelivet for 18-åringer sjeldent ser dagens lys i Grenland.

Da er det godt at Even finnes.

Hans forrige prosjekt var Halloweenfesten som resulterte med et utsolgt Parkbiografen i Skien. I romjula åpnet han dørene på Herøyahuset i Porsgrunn med sensasjonsbandet Staysman & Lazz i fronten. Gutta har tatt Norge med storm det siste året. Med seg på laget hadde de sin makker Katastrofe, DJ-talentene Alex Eriksson og dropK og vår uoffisielle landsfader Kong Halvor som kveldens konferansier.

Ikke nok med at dette var enda en konsert for 18-åringer og oppover, men i tillegg fikk deres trofaste fans under 18 også slippe til på en rusfri førkonsert.

Artistene synes det bare skulle mangle at også de mindreårige fikk muligheten til å se idolene sine opptre.

Jeg liker veldig godt å spille for de mindreårige når vi får sjansen. Vi har mange fans i den aldersgruppen også. Mange har fortalt meg at jeg bør spille færre konserter for de yngre, for at de skal glede seg til å kunne dra på konsert når de blir gamle nok. Men jeg legger likevel heller press på meg selv for å holde trykket oppe og levere for at de skal kunne se oss opptre både nå og senere, uansett hvor gamle de er, sier Stian Thorbjørnsen a.k.a. Staysman.

Fra dørene åpnet til de ble lukket kjentes det en magisk energi gjennom hele bygget.

En gira, men dog litt beskjeden, gjeng med mindreårige dukket opp allerede før dørene åpnet. Selv om de hadde et nokså stort areal til disposisjon stilte alle seg så langt frem de fikk komme. En kan si det grenset til en intimkonsert. Etter å ha sett artistene spille favorittlåtene deres trasket de fornøyde hjem.

Noen ekstra ivrige fans fikk også møte artistene backstage. Blant de finner vi 17 år gamle Anniken Pedersen. Mange kjenner henne som landets desidert største fan av gladrapduoen Robin og Bugge. Tre tatoveringer dedikert til gutta og utallige backstagemøter legger et solid grunnlag for denne påstanden. Hun skulle gjerne ønske det var de som entret scenen på Herøyahuset, men ble minst like glad for å både se og møte kveldens artister.

anniken

 

Forventnings(fulle) ungdommer drøsset deretter inn i lokalene og forventningene skal sies ble innfridd til det ypperste.

Bloggeren Halvor Harsem, eller Kong Halvor om du vil, ledet kveldens festligheter med en ny vri, han sang nemlig visesang og prøvde seg på en breakdance. Merk; prøvde. Den kjente tøysekoppen har allerede erfaring som konferansier og brukte anledningen til det han gjør best, nemlig improvisere.

Det var utrolig gøy å være her. Man får møte masse morsomme folk. Jeg fant ut at det var best å skru på fjaseknappen og bare fjase meg gjennom kvelden. Jeg elsker fjas. Og gamle visesanger, så klart, forteller Harsem.

DSC_5620

Stian Thorbjørnsen og Lasse Jensen i Staysman & Lazz leverte full guffe med flere av sine hitlåter foran et fullspekket publikum. Stemningen toppet seg enda mer da Petter Kristiansen, bedre kjent som Katastrofe, dukket opp på scena og sammen spilte de blant annet landeplagen «Brun og Blid».

DSC_5763

Blant publikum var det ei jente som gledet seg en tanke mer enn resten av flokken. 19 år gamle Julia Elaine Dyrland har blitt godt lagt merke til som Staysman & Lazz sin aller største fan og ble tildelt hederspris på scenen. Hun beskrev kvelden som den beste i hele sitt liv. Med stående applaus og mange gledestårer ble hun mer enn nok fornøyd.

juliahederspirs

 

DSC_5536

Alex Eriksson kjent fra DJ-gruppa Hartzon satte festen i full sving.

DSC_5653 kopi

Fredrik Samuelsen, alias dropK, er et kjent fjes i Grenlands uteliv. En skal lete lenge etter en mer talentfull fyr enn denne 17-åringen.

DSC_5512

DSC_5750

DSC_5670lil

DSC_57211b

DSC_5774

Etter å ha spilt to heseblesende konserter på én og samme kveld kan selv mesteren bli sliten. Da var det godt at kjæresten Tina satt klar for kos på backstage.

Festen ble en stor suksess med flere hundre engasjerte gjester. Høydepunktet for publikum var nok uten tvil da Staysman & Lazz spilte “Se så glad nissen er”, som kanskje er årets mest spilte julelåt, og forøvrig er litt utenom det vanlige.

halvor kopi halvor

 

«Det er ett ord som er bedre enn Halvor Harsem, og det er utsolgt.»
– Even Bø Ruud

Publisert: 29.12.13

Kommentarer